jan 5, 2022

Coronamaatregelen tijdens de Olympische Spelen 2022


Deelnemers aan de Olympische winterspelen in Peking kunnen zeer strenge coronamaatregelen verwachten volgende maand. “Omdat de wereldwijde pandemie verre van voorbij is, wil ik u geruststellen dat we samen met onze Chinese partners en vrienden alles in het werk stellen om deze Olympische winterspelen voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen“, aldus Thomas Bach. Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) meldde dat rigoureuze coronamaatregelen om de gezondheid en veiligheid van alle Olympische deelnemers in Peking te waarborgen helaas onvermijdelijk zullen zijn.

Categorie: Nieuws Olympische Spelen Peking
Ingezonden door: admin


Quarantaine tijdens Olympische winterspelen Peking

De coronamaatregelen zullen tijdens de Olympische Winter spelen in Peking zijn in grote lijnen hetzelfde als die voor de Olympische Zomer spelen van afgelopen jaar in het Japanse Tokio. Dat blijkt uit de informatie die onlangs is gepubliceerd door het internationaal olympisch comité (IOC).

In samenspraak met de Chinese overheid is het overigens opvallend is dat het IOC nu een stuk duidelijker heeft opgeschreven wat wintersporters die tijdens de Spelen in Peking positief testen op het coronavirus kunnen verwachten als ze in quarantaine moeten in een hotel.

De quarantaine regels in Tokio waren een groot en vervelend probleem voor besmette sporters. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF klaagde over het gebrek aan duidelijkheid over de regels in het quarantainehotel nadat enkele Nederlandse sporters en hun coaches positief waren getest op het COVID-19 virus.

Nederlandse en buitenlandse atleten zaten opgesloten in hun kamer, kregen geen buitenlucht en mochten ook geen bezoek ontvangen. Na inmenging van o.a. de Nederlandse ambassadeur in Japan en het IOC werden de regels in het quarantainehotel wel iets versoepeld voor de Olympische atleten.

In Peking mogen sporters die positief worden bevonden in ieder geval bezoek krijgen van de Nederlandse begeleiding en is er ook mentale hulpverlening aanwezig. Ze krijgen drie keer per dag te eten maar mogen niet naar buiten. De Chinese overheid zal bepalen hoelang een positief geteste deelnemer aan de Spelen in Peking in quarantaine moet blijven.


Olympische sporters moeten minimaal 2 meter afstand houden

China verwacht van de deelnemers aan de Winterspelen dat zij min of meer gevaccineerd zijn tegen het COVID-19 virus. Wie ongevaccineerd naar de Olympische stad komt, moet bij aankomst drie weken in quarantaine. In de informatie staat dat een quarantaineperiode niet nodig is als een Olympische deelnemer minimaal twee weken voor vertrek volledig gevaccineerd is.

Deelnemers moeten in Peking minimaal 2 meter afstand houden van anderen. De sporters mogen hun mondkapje alleen afzetten bij trainingen en wedstrijden en als ze slapen, eten, drinken of alleen zijn.

Alle deelnemers aan de Spelen moeten in Peking in de ‘Olympische bubbel' blijven. Dat betekent dat de atleten louter olympische locaties mogen bezoeken en alleen gebruik mogen maken van het olympische vervoer.