feb 5, 2022

Irene Schouten pakt eerste goud ooit


Irene Schouten heeft met haar eerste gouden Olympische medaille ooit de eerste gouden medaille binnengehaald voor TeamNL. De 29-jarige schaatser uit Nederland maakte haar favorietenrol waar. Schouten reed een geweldige race en pakte met een olympisch record de gouden medaille.

Categorie: Schaats nieuws Olympische Spelen Peking
Ingezonden door: admin

 

De huidige wereldkampioen Antoinette de Jong kwam dit keer ruim tekort. De Jong reed dit hele schaatsseizoen uitstekende tijden op deze afstand, maar juist tijdens de belangrijkste rit van het jaar in Peking ging De Jong niet snel genoeg voor een plek op het podium. Ze eindigde als achtste en was na afloop uitermate teleurgesteld. 

Schouten daarentegen kon haar geluk niet op na afloop... "De Spelen zijn nu al geslaagd."

Toeslaan in de laatste rit

Carlijn Achtereekte die haar verrassende olympische titel van Zuid-Korea 2018 verdedigde, haalde het podium eveneens niet. Achtereekte eindigde op de zevende plek. Irene Schouten reed in de laatste rit tegen de Italiaanse Francesca Lollobrigida en wist dus precies welke tijd ze moest neerzetten. Met een olympisch record sloeg de Friezin toe en won zo haar eerste gouden plak op de Olympische spelen.

Ben je op zoek naar een leuke schaatstrui of shorttrack trui dan ben je bij Pattinaggio aan het juiste adres. Wij hebben een leuk en breed sportief assortiment voor echte schaatsfans en shorttrack fanaten.