feb 7, 2022

Zilveren medaille voor Suzanne Schulting op de 500 meter


Suzanne Schulting heeft na een spannende strijd op de 500 meter een zilveren medaille veroverd in Peking. De 24-jarige shorttrackster moest in de finale alleen haar meerdere erkennen in de Italiaanse Arianna Fontana. Het is Schulting's eerste medaille op de winterspelen in Peking, zaterdag kwam ze nog ten val op de gemengde aflossing.

Categorie: Shorttrack nieuws Olympische Spelen Peking
Ingezonden door: admin

 

Er leek zelfs goud in te zitten voor Schulting. Ze begon vanaf de tweede plaats aan de finale maar troefde bij de start meteen de Italiaanse titelverdedigster Fontana af. Die liet zich echter niet uit het veld slaan en nam met een prachtige inhaalactie in de bocht de koppositie weer over om die vervolgens niet meer af te staan. Het brons ging naar de Canadese Kim Boutin.

Voor Schulting is het in totaal haar derde olympische medaille. Vier jaar geleden pakte ze bij de Spelen van Pyeongchang goud op de 1000 meter en brons met de vrouwenaflossingsploeg.
Voor Selma Poutsma en Xandra Velzeboer viel het doek eerder op de dag in de kwartfinales. Poutsma kwam ten val, Velzeboer liep de halve finale mis door een diskwalificatie.

‘Best blij met zilver, maar verlies goud’

Bij Schulting overheerste na afloop het gevoel dat ze een gouden medaille had laten glippen. Ze kon zichzelf wel voor de kop slaan dat ze tijdens de finale een gaatje open liet, waar Fontana dankbaar in wist te duiken.

Schulting kijkt wel met vertrouwen naar de rest van het toernooi. Ze doet nog mee aan de 1000 en 1500 meter en maakt deel uit van de aflossingsploeg. ,,Het geeft wel aan dit ik in hele goede doen ben. En als je met Fontana in een race zit, weet je dat er dingen kunnen gebeuren. Het was een fantastische finale, met de hele wereldtop.”

Ben je op zoek naar een leuke schaatstrui of shorttrack trui dan ben je bij Pattinaggio aan het juiste adres. Wij hebben een leuk en breed sportief assortiment voor echte schaatsfans en shorttrack fanaten.