feb 6, 2022

Roest verliest goud op een halve seconde


Patrick Roest heeft in Peking net niet voor een stunt kunnen zorgen op de 5 kilometer bij de heren. De grote favoriet Nils van der Poel (6.08.84) dook met een geweldige laatste ronde toch nog onder de tijd van de Nederlander die een zilveren medaille pakte. Brons was er voor de Noor Hallgeir Engebraaten. Sven Kramer kon op zijn laatste 5 kilometer niet meer imponeren en viel buiten de medailles.

Categorie: Schaats nieuws Olympische Spelen Peking
Ingezonden door: admin

Roest ging een uur voor de grote favoriet zeer snel van start in zijn rit en dat was ook nodig wilde hij de Zweed in Peking willen verslaan. Roest hield zijn rondetijden lang onder de 29 seconden maar leverde aan het einde toe steeds iets meer in. Dat bleek uiteindelijk fataal voor de 26-jarige topschaatser die wel zijn derde olympische medaille binnenhaalde. Vier jaar geleden won hij al een keer zilver en brons.

Kramer kan niet stunten op laatste O.S.

Dat Sven Kramer niet voor een stunt kon zorgen werd al snel duidelijk. De 35-jarige Fries meervoudig kampioen op de 5 kilometer hield zijn rondetijden stabiel, maar kwam op de streep niet verder dan 6.17.04. Dat was zo'n 7 seconden langzamer dan zijn eigen olympisch record van vier jaar geleden. Na afloop schaamde Kramer zich zelfs een beetje. Uiteindelijk eindigde hij op de negende plaats in zijn laatste individuele race.

Ben je op zoek naar een leuke schaatstrui of shorttrack trui dan ben je bij Pattinaggio aan het juiste adres. Wij hebben een leuk en breed sportief assortiment voor echte schaatsfans en shorttrack fanaten.