feb 2, 2022

Hoe veel medailles gaat Nederland winnen - Peking


Naar verwachting van Sportdatabureau Nielsen’s Gracenote wint Nederland bij de komende Olympische Spelen in Peking twintig medailles. De verdeling van de plakken is naar verwachting van het Sportdatabureau onderverdeeld in acht gouden, tien zilveren en twee bronzen exemplaren, evenveel als de laatste voorspelling ruim twee weken geleden.

Categorie: Nieuws Olympische Spelen Peking
Ingezonden door: admin

De Nederlandse equipe zou daarmee in de medaillespiegel uitkomen op een mooie vierde plaats, achter Noorwegen, Duitsland en de Russische sportploeg.

Bij de laatste 2 edities van de Olympische winterspelen eindigde Nederland in het eindklassement als vijfde. Bij de succesvolste winterspelen voor Nederland ooit, in Sotsji in 2014, verzamelde TeamNL acht gouden, zeven zilveren en negen bronzen plakken. Vier jaar geleden wonnen de Nederlandse sporters in het Zuid Koreaanse Pyeongchang acht gouden, zes zilveren en ook zes bronzen medailles.


Nederland zou volgens Gracenote nu een plekje hoger uitkomen omdat de Verenigde Staten, Canada en Zwitserland in totaal wel meer medailles winnen dan de Oranje-equipe, maar minder gouden.

De Nederlandse medailles worden enkel verwacht op de schaats- en shorttrack onderdelen. In de prognoses van Gracenote gaat het goud de komende twee weken in het shorttrack naar Suzanne Schulting (1000 en 1500 meter vrouwen) en de vrouwenaflossingsploeg en bij het langebaanschaatsen naar Thomas Krol (1000 en 1500 meter heren), Irene Schouten (3000 en 5000 meter vrouwen) en de aflossingsploeg bij de Nederlandse schaatsmannen.

De tien zilveren medailles worden bij het langebaanschaatsen naar verwachting gewonnen door Jorrit Bergsma (10.000 meter en massastart heren), Kai Verbij (1000 meter heren), Jutta Leerdam (1000 meter vrouwen), Kjeld Nuis (1500 meter heren), Ireen Wüst (1500 meter vrouwen), Antoinette de Jong (3000 meter vrouwen), Patrick Roest (5000 meter mannen), Irene Schouten (massastart vrouwen) en de aflossingsploeg bij de Nederlandse schaatsvrouwen.

Brons is er volgens Gracenote bij het shorttrack voor de Nederlandse formatie op de mixed relay en Suzanne Schulting (500 meter vrouwen). Skeletonster Kimberley Bos, die onlangs de wereldbeker en Europese titel veroverde, komt verrassenderwijs niet voor in de medaillespiegel van Gracenote.